The Oculus Press RR1 Box 690, Grafton, NH 03240, Phone 603-523-7997
Oculus Press Home || Resume || Shows, Competition & Popular Etchings || Images for Products || Catalog || Order Form || Experiencing the Arts || "Art Curriculum Overview [pdf]"

Beginning | Early Goals | The Studio | Customers
Working Together | Images & Influences | Family & Business

The Studio Is Where The Press Is

Christopher: My father had given me the garage as my graduation gift from college. I think he thought it was a kind of joke. He had not approved of me switching my major from Pre Med into Art and by the time I finally graduated, he probably thought that I would someday need the garage to live in! In two days we had put a plywood floor down and set up the first Oculus Press studio. We had to run extension cords from the house for lights. When my parents returned from a trip to Scotland, dad asked me about the changes to the garage. I will never forget his face when I reminded him that it had been his graduation present!

Oculus Press Studio

"The Oculus Press Studio, Grafton, NH"

The Graphic Press weighed about 350 pounds. Somehow, we always seemed to be able to take it with us. Our studio existed for a time fighting with the sand in the Lifeguard's cottage at Wadleigh State Park, in the Gate House at Winslow State Park on Mt. Kearsarge, and for a time in the Art room at The Cardigan Mountain School.

Denise: During the school year, we were at The Cardigan Mountain School. We tried to use the corner of the Art room as our studio. It was a much better space than the open air printing of the garage (where the lights attracted mosquitoes in the evening), but didn't give us enough privacy. We moved the studio into one of the rooms of our apartment in the dorm. This was too small a space, and despite the fact it was in our own apartment, we were never far away from our duties as dorm parents.

After five years, when we established a permanent studio, in Grafton, NH, I had the greatest feeling of happiness in my life. We transformed it from a barn to a studio. We insulated it, installed walls, cabinets, painted the floor, hung a ceiling, and had it up and running in a matter of a very few weeks. My happiness came from knowing that our hard work had earned us a permanent sanctuary - a womb - for our creativity.

Beginning | Early Goals | The Studio | Customers
Working Together | Images & Influences | Family & Business